Chiftele de peste
Pentru gospodinele incepatoare aceasta reteta este ideala, pentru ca le arata pas cu pas cum se fac chiftelutele de peste.
Ingrediente pentru chiftele
Ingrediente pentru prajit
Ingrediente pentru servit
1.Pestele se fierbe in apa cu sare, câteva boabe de piper si o foaie de dafin, se scurge si se desface. Cartofii se fierb, se mixeaza cu puţin lapte cald si se amesteca cu pestele.
2.Se adauga parmezanul sau cascavalul trecut prin razatoare. Intre palmele usor unse cu ulei se modeleaza chiftele mici.
3.In 50 g unt se pune ceapa tocata la calit si, dupa ce s-a inmuiat, se adauga sosul de rosii.
4.Intre timp, chiftelele se pun la prajit in unt incins. Dupa ce s-au rumenit bine, se pun la scurs intr-o sita cu gauri mici sau pe servețele absorbante de bucatarie.
5.Se transfera chiftelele in sosul de rosii si se lasa la fiert 5 minute. Se potriveste gustul de sare si piper. Se aduc la masa cu verdeata, dupa gust.