Un deliciu deosebit pe care nu-l vei putea descrie decat dupa ce il experimentezi macar o data! Daca ai un singur ingredient caracteristic bucatariei chinezesti, restul retetei de chiftelute chinezesti cu susan devine floare la ureche!
Ingrediente
1. Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu o cana de apa.
2. Cand apa a scazut aproape complet, adauga zaharul alb (50 g) si lasa la foc mic-mediu, pana ce obtii o pasta cu consistenta dulcetii.
3. Separat, topeste zaharul brun in apa fierbinte. Toarna siropul obtinut peste faina de orez glutinos si framanta aluatul bine.
4. Rotunjeste aluatul elastic obtinut pe blatul infainat si imparte-l in 8 parti egale.
5. Intinde fiecare bucata de aluat iar in centru adauga o jumatate de lingurita de pasta de fasole rosie.
6. Rotunjeste chiftelutele chinezesti cu susan si tavaleste-le apoi prin susan din belsug.
7. Prajeste chiftelutele in baie de ulei incins la foc mediu pentru 1-2 minute, sau pana cand se rumenesc.