Chiftelutele de dovleac sunt un preparat mai sanatos decat cele de carne, se prajesc usor, iar toamna este momentul perfect sa le prepari, caci placintarii se gasesc din belsug in aceasta perioada.

Ingrediente

1 dovleac placintar mediu 3 linguri faina 2 oua mari sare ulei
Mod de preparare:
  1. Curata si rade dovleacul, apoi amesteca-l cu ouale, faina si sarea, pana cand se leaga.
  2. Pune 3 linguri de ulei in tigaie si lasa-l sa se incinga, apoi asaza cate 1-2 linguri de compozitie si preseaz-o cu o spumiera, incat sa se aplatizeze.
  3. Prajeste chiftelutele pe ambele parti timp de ~2 minute, sau pana cand se rumenesc si serveste-le calde, cu smantana sau iaurt.

Chiftelute umplute cu branza

Falafel, chiftele de naut

Chiftele cu legume in sos dulce-acrisor

din aceeasi categorie