Toata lumea coace vinete vara, oricat de cald ar fi, e traditie! Daca tot le coci pentru salata, prepara si niste chiftelute de vinete delicioase, ca sa mai variezi meniul.
Ingrediente
1,5 kg vinete 1 ceapa 1 legatura patrunjel 2 catei usturoi 1 ou 50 g cascaval 80 g pesmet sare piper faina ulei pentru prajit
Mod de preparare:
- Coace vinetele pe plita sau la cuptor, pentru 30 de minute la 180 grade, sau pana cand sunt coapte si moi.
- Cojeste-le si lasa-le 20 de minute la scurs, presarate cu sare.
- Separat, toaca patrunjelul marunt. Cand vinetele s-au scurs, toaca-le si combina-le cu patrunjelul.
- Adauga apoi o ceapa si 2 catei de usturoi, ambele tocate cat mai marunt, un ou, cascavalul si pesmetul. Potriveste compozitia de sare si piper.
- Daca amestecul este prea uscat, mai adauga putin din apa scursa din vinete. Daca este prea umed, completeaza cu inca putin pesmet.
- Formeaza chiftelutele de vinete si pregateste-le pe un tocator. Trece-le pe fiecare prin faina inainte de a le praji in baie de ulei, cate 1-2 minute pe fiecare parte.
- Scoate-le pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie, pentru a absorbi uleiul in exces.
- Serveste chiftelutele de vinete cu rosii proaspete, branza si castraveti alaturi sau cu sos de usturoi.