Nu poti spune ca ai mancat cele mai bune chiftelute in sos pana nu incerci si chiftelutele suedeze. Traditional se servesc alaturi de piure, cu o portie zdravana de sos cremos si cu 2-3 linguri de dulceata acrisoara alaturi. Oricat de ciudata ar suna combinatia, este o reteta pe care o vei adauga la favorite!
Ingrediente pentru chiftele
250 g carne tocata de vita 150 g carne de porc 2 linguri pesmet (proaspat sau cumparat) 1 ceapa 1 ou sare piper 3 linguri unt
Ingrediente pentru sos
2 linguri unt 2 linguri faina 500 ml supa de vita 120 ml smantana pentru gatit sare piper
Ingrediente pentru servit
dulceata de merisoare
Mod de preparare:
- Combina toate ingredientele pentru chiftele, exceptand untul, pe care il pastrezi pentru prajit. Da compozitia pentru chiftelute la frigider, acoperite cu folie, pentru cca 30 min.
- Formeaza chiftelutele, topeste untul intr-o tigaie antiaderenta si prajeste-le in mai multe transe. Intoarce-le pe toate partile, pt cca 8-10 minute, pana cand se rumenesc bine si uniform. Dupa ce ai terminat de prajit, scoate chiftelele si lasa-le deoparte.
- In tigaia in care ai prajit lasa grasimea existenta si adauga untul pentru sos. Cand se topeste, adauga faina si amesteca energic pentru 1-2 minute. Toarna supa concentrata de vita si las-o sa clocoteasca, amestecand ocazional. Cand sosul incepe sa se ingroase, adauga smantana pentru gatit si potriveste de sare si piper.
- Intoarce toate chiftelutele in tigaie, peste sos. Lasa-le la foc mic-mediu pentru inca 5-6 minute, iar in acest timp pune cu lingura sos peste ele.
- Serveste chiftelutele suedeze alaturi de garnitura de piure, cu sos din belsug si cu dulceata de merisoare alaturi.
S-ar putea sa-ti placa si: