Chipsuri din malai cu sos mexican
O varianta mai sanatoasa pentru chipsurile din comert, aceste chipsuri din malai se fac usor si sunt delicioase, mai ales combinate cu sosul mexican de rosii. Daca vrei o gustare rapida si buna, incearca si tu aceasta reteta!
Ingrediente pentru chipsuri
Ingrediente pentru sos
Pentru chipsuri, apa si uleiul se pun pe foc si, dupa ce au clocotit, se toarna imediat peste malai.
Se amesteca bine cu o lingura si se lasa sa se racoreasca 15 minute.
Apoi, se framanta putin aluatul adaugand boiaua, sarea și piperul. Se intinde aluatul in foaie foarte subtire, se mai presara cu sare si piper, dupa gust, se taie triunghiuri si se pun in tava de copt a aragazului.
Se da tava la cuptor pentru 15 minute pana ce triunghiurile de aluat devin uscate si crocante.
Pentru a prepara sosul, se marunțește ceapa, cei doi ardei grași și cel iute și roșiile decojite, apoi se amesteca intr-un bol cu zaharul, sarea și uleiul. Se servește cu chipsurile din malai.
Sfaturi utile
✽ Foloseste lipii din porumb, ca sa inlocuiești aluatul din malai. Lipiile se taie triunghiuri si se prajesc in ulei incins sau se coc in cuptor la 180 grade C, pana devin crocante.
✽ Presara chipsurile cat sunt calde cu branza rasa, sare, piper si boia.
Serveste chipsurile de malai cu guacamole
Incearca si alte retete traditional mexicane