Renumita prajitura ce se gaseste in majoritatea cofetariilor poate fi pregatita si acasa. Iata o reteta de Choux a la creme cu vanilie trimisa de Floarea Pana, din Hunedoara.
Ingrediente pentru aluat
250 g faina 150 g unt 250 ml lapte 50 g zahar 8 oua un praf sare
Ingrediente pentru crema
250 g zahar 2 linguri faina 750 ml lapte 6 oua 2 plicuri zahar
Ingrediente pentru ornare
500 g frisca dulce
Ingrediente pentru decor
bomboane colorate sau zahar pudra
Mod de preparare:
- Se pune laptele la fiert impreuna cu untul, cu zaharul si cu un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina si se amesteca repede, pana se formeaza o coca. Se ia vasul de pe foc si se amesteca in continuare, pana se raceste aluatul, dupa care se adauga si ouale.
- Cu un pos, se pun gramajoare pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, si se dau la cuptor 20 de minute.
- Se prepara crema: se mixeaza galbenusurile cu 175 g zahar si cu 2 linguri de faina. Peste ele se toarna laptele fiert cu zaharul vanilat si se mai pun pe foc pana se ingroasa compozitia.
- Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga albusurile batute spuma cu restul de zahar.
- Se bate si frisca.
- Se taie prajiturelele si se umplu cu crema de vanilie. Se orneaza cu frisca si se pudreaza cu zahar.