Micile prajiturele, traditional preparate cu crema de vanilie, pot fi facute si cu crema delicioasa de ciocolata.
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru crema
Ingrediente pentru garnitura
1. Apa si uleiul se pun pe foc si, dupa ce dau in clocot, se trage vasul de pe aragaz, se adauga faina deodata si se amesteca energic, ca sa se omogenizeze. Se lasa la racit, apoi se adauga ouale, incorporandu-se in aluat pe rand.
2. Se pune aluatul intr-un pos si se elibereaza in tava mici bile, cu distanta intre ele. Se coc pana se umfla si se rumenesc frumos deasupra, apoi se scot si se lasa la racit.
3. Pentru crema, smantana trebuie sa fie foarte bine scursa si apoi se mixeaza cu zaharul si cacaua. Se lasa la rece.
4. Se umplu gogoselele cu crema de la rece si se garnisesc cu ciocolata razuita. Se lasa la rece pana in momentul servirii.
Sfaturi utile:
✽ Daca pregatesti o crema ganache pentru umpluturi, foloseste parti egale de smantana si ciocolata.
✽ Pentru o glazura subtire, prepara ganache-ul din 2 parti de smantana la o parte de ciocolata, iar pentru o glazura densa, o parte smantana si 3 parti ciocolata.