Churros de casa
Ii gasesti la tarabe mai ales vara, serviti intr-un sombrero. Invata cum sa faci chorros deliciosi de casa, dupa o reteta simpla.
Ingrediente
1. Pune apa, uleiul de masline si sarea la fiert intr-o cratita si amesteca din cand in cand. Cand fierbe, ia cratita de pe foc.
2. Amesteca faina cu praful de copt si adauga-le in cratita cu apa clocotita. Amesteca pana cand obtii un aluat omogen si da-l deoparte sa se raceasca.
3. Cand aluatul s-a racit, pune-l intr-o seringa de decorat torturile sau intr-un pos, folosind cel mai mare varf in forma de stea.
4. Incinge uleiul si formeaza churros de 10-15 cm lungime deasupra tigaii cu ulei. Nu pune mai mult de 4-5 churros la prajit simultan.
5. Dupa ce devin aurii, scoate-le pe un servet de hartie apoi pudreaza-le cu zahar.
Serveste churros de casa cu sirop de ciocolata
Incearca si:
Gogosi cu zahar si scortisoara