Adori ciocolata alba? Incearc-o pregatita in casa, cu lapte praf din belsug si aroma subtila de vanilie. In plus, in functie de cum preferi ciocolata alba de casa, poti adauga nuci, alune sau chiar si fistic in compozitie, pe langa stafide sau merisoare.
Ingrediente
300 g lapte praf 4 linguri nuci (alune de padure/arahide/nuca) 4 linguri stafide/merisoare 100 ml lapte integral 1/2 pachet unt 10 linguri zahăr esenta vanilie
Mod de preparare:
1. Topeste untul cu laptele si zaharul si lasa compozitia sa dea in clocot.
2. Da preparatul de pe foc si incorporeaza laptele praf treptat. Amesteca pana la omogenizare, apoi adauga nucile si/sau stafidele, impreuna cu esenta de vanilie.
3. Toarna compozitia pentru ciocolata alba de casa intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara si da-o la frigider pentru 2-3 ore, sau pana cand se solidifica si poate fi servita.