E atat de usor de pregatit, ca ar fi si pacat sa nu incerci o ciocolata de casa cu alune dupa reteta asta!
In maxim 15 minute o poti da la rece, iar cand se intareste te vei convinge ca ciocolata de casa e de 10 ori mai buna decat orice gasesti in comert!
Ingrediente
8 linguri zahar 200 g unt 10 linguri lapte praf 3 linguri cacao (ideal neagra) 150 ml apa esenta de vanilie un praf sare alune/migdale/nuci, etc (optional)
Mod de preparare:
- Combina zaharul cu apa si praful de sare, apoi da-le la foc mediu pana cand dau in clocot.
- Separat, topeste untul si adauga-l peste sirop, urmat de esenta de vanilie, apoi amesteca bine.
- Stinge focul si cerne cacaua amestecata cu laptele praf peste restul compozitiei si omogenizeaza. Adauga nuci, migdale, alune sau fistic, dupa gust, daca preferi.
- Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-o la rece pentru minim 2 ore, sau pana cand ciocolata de casa cu alune se solidifica.