Daca preferi ciocolata de casa in detrimentul celei din comert, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta simpla, pe care o faci din 3 ingrediente.

Ingrediente

400 ml lapte condensat 350 g fulgi de ciocolata neagra 50 g unt
Mod de preparare:
  1. Unge o tava cu putin ulei si tapeteaz-o cu hartie de copt.
  2. Incalzeste la bain marie sau la microunde fulgii de ciocolata impreuna cu laptele condensat si untul, pana cand fulgii se topesc complet. Amesteca permanent.
  3. Adauga esenta de vanilie, toarna amestecul obtinut in tava pregatita si lasa-l sa se raceasca. Da tava la frigider pentru o ora.
  4. Taie ciocolata de casa in patratele si serveste-o.

Sfat util:

✽Daca laptele condensat nu este indulcit, este posibil ca ciocolata de casa sa nu fie suficient de dulce. Gusta inainte de a turna amestecul in tava si adauga zahar daca mai e necesar.