Daca preferi ciocolata de casa in detrimentul celei din comert, atunci trebuie sa incerci aceasta reteta simpla, pe care o faci din 3 ingrediente.
Ingrediente
400 ml lapte condensat 350 g fulgi de ciocolata neagra 50 g unt
Mod de preparare:
- Unge o tava cu putin ulei si tapeteaz-o cu hartie de copt.
- Incalzeste la bain marie sau la microunde fulgii de ciocolata impreuna cu laptele condensat si untul, pana cand fulgii se topesc complet. Amesteca permanent.
- Adauga esenta de vanilie, toarna amestecul obtinut in tava pregatita si lasa-l sa se raceasca. Da tava la frigider pentru o ora.
- Taie ciocolata de casa in patratele si serveste-o.
Sfat util:
✽Daca laptele condensat nu este indulcit, este posibil ca ciocolata de casa sa nu fie suficient de dulce. Gusta inainte de a turna amestecul in tava si adauga zahar daca mai e necesar.