Ciorba de cartofi cu afumatura
50 minute
6 portii
Usor
Are o aroma inconfundabila, care te imbie sa o servesti la pranz. Ciorba de cartofi cu afumatura e usor de preparat si te poti bucura de ea in zilele friguroase in mai putin de o ora!
Ingrediente
2 linguri ulei
5-6 cartofi
200-250 g costita afumata
2 morcovi
1 telina mica
o ceapa mare
500 ml bors
200 g smantana
2 galbenusuri
1 legatura leustean
tarhon
sare
Mod de preparare:
- Taie cartofii, morcovii si telina cubulete; taie ceapa cat mai marunt si caleste-o in 2 linguri de ulei, impreuna cu afumatura taiata micut.
- Cand ceapa devine translucida, adauga cartofii, morcovii si telina, apoi completeaza cu apa cat sa acopere cartofii si sa-i depasasca generos, apoi adauga sare. Lasa legumele sa fiarba la foc mediu pana cand poti infige furculita in cartofi cu usurinta.
- Dupa ce ingredientele au fiert, adauga borsul si lasa ciorba sa fiarba inca 5 minute. Adauga putin cate putin zeama de ciorba peste smantana frecata cu galbenusurile, pana ajunge aproape de temperatura ciorbei. Toarna compozitia de smantana peste ciorba.
- Dupa alte ~5 minute, potriveste de sare, adauga leusteanul tocat marunt si 1/4 lingurita de tarhon si opreste focul.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews