Are o aroma inconfundabila, care te imbie sa o servesti la pranz. Ciorba de cartofi cu afumatura e usor de preparat si te poti bucura de ea in zilele friguroase in mai putin de o ora!
Ingrediente
2 linguri ulei 5-6 cartofi 200-250 g costita afumata 2 morcovi 1 telina mica o ceapa mare 500 ml bors 200 g smantana 2 galbenusuri 1 legatura leustean tarhon sare
Mod de preparare:
- Taie cartofii, morcovii si telina cubulete; taie ceapa cat mai marunt si caleste-o in 2 linguri de ulei, impreuna cu afumatura taiata micut.
- Cand ceapa devine translucida, adauga cartofii, morcovii si telina, apoi completeaza cu apa cat sa acopere cartofii si sa-i depasasca generos, apoi adauga sare. Lasa legumele sa fiarba la foc mediu pana cand poti infige furculita in cartofi cu usurinta.
- Dupa ce ingredientele au fiert, adauga borsul si lasa ciorba sa fiarba inca 5 minute. Adauga putin cate putin zeama de ciorba peste smantana frecata cu galbenusurile, pana ajunge aproape de temperatura ciorbei. Toarna compozitia de smantana peste ciorba.
- Dupa alte ~5 minute, potriveste de sare, adauga leusteanul tocat marunt si 1/4 lingurita de tarhon si opreste focul.