Ciorba de cartofi cu bacon e o mancarica rapida si in mod cert diferita fata de restul ciorbelor pe care le-ai mai incercat! Aroma de bacon chiar face o mare diferenta!
Ingrediente
o ceapa 2 morcovi o felie telina un pastarnac un ardei gras 5 cartofi leustean uscat o lingura ulei 200 ml zeama de varza
Ingrediente pentru dres
un galbenus 2 linguri smantana
Ingrediente pentru servit
bacon
Mod de preparare:
- Un morcov se trece prin razatoarea cu ochiuri mici si se pune apoi la calit in ulei, alaturi de ceapa tocata marunt.
- Se lasa un minut, se toarna apa si se lasa sa ajunga la punctul de fierbere.
- Se pun telina, pastarnacul, ardeiul gras taiate marunt, se lasa 5 minute si apoi se pun cartofii curatati de coaja si taiati cuburi. Se lasa sa fiarba complet.
- Se toarna zeama de varza, se lasa un clocot, se drege cu galbenus amestecat in prealabil cu smantana. Se serveste cu baconul prajit separat si leustean uscat si maruntit bine.