Ciorbă de fasole verde cu pui
Eu ador ciorbele de orice fel. Sunt sănătoase și foarte sațioase.Vă propunem o rețetă diferită de ciorbă, dar care, cu siguranță, vă va cuceri imediat. Rețeta de ciorbă de fasole verde cu pui se face extrem de simplu.
400 g carne de pui
1 kg fasole verde
3-4 cartofi potriviţi
1 ceapă mare
1 litru suc de roşii
50 ml ulei
pătrunjel
cimbru
2-3 căţei de usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
- Se taie şi se spală carnea, se scurge de apă şi se taie bucăţele. Apoi, împreună cu ceapa, se călesc în ulei până se rumenesc.
- Se adaugă 2 litri de apă caldă şi sare, după gust, şi se pun păstăile de fasole spălate, curăţate la capete şi rupte în jumătăţi.
- Dacă nu ai în casă suc de roşii, îl poți prepara dintr-un kilogram de roşii. Se curăţă roşiile de pieliţe şi se dau prin răzătoare. Dacă vrei, poți să pui sucul la fiert. Este mult mai sănătos.
- După ce s-a fiert fasolea pe jumătate şi nivelul apei a scăzut, se adaugă sucul de roşii, cartofii tăiaţi cubuleţe, sarea şi piperul şi o mică ramură de cimbru şi se mai fierb aproximativ 30 de minute.
- După ce a fiert ciorba de fasole, se pune usturoiul tocat mărunt pentru aroma deosebită pe care o lasă. Se toacă pătrunjelul, se presară pe fiecare porţie.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews