Daca ati petrecut vreun concediu in Delta, aproape sigur ati mancat macar o portie de ciorba de peste traditionala. Iata cum o puteti face si acasa.
Ingrediente
500 g peste mic, diferit o stiuca un ardei gras un morcov o felie radacina telina 3 cartofi 5 rosii foarte bine coapte otet verdeata, dupa gust ardei iute sare
Mod de preparare:
- Pestele mic, se spala bine apoi se pune la fiert cu apa si se lasa 20 de minute. Se scoate intr-o strecuratoare, se paseaza usor cu lingura pentru a obtine maximum de gust si astfel zeama strecurata se pune din nou la fiert.
- Se adauga legumele, fara cartofi si rosii, se lasa 10 minute si apoi se pun si cartofii taiati cuburi. Se lasa sa fiarba cartofii.
- Se pun rosiile si stiuca si se lasa la fiert cat sa fiarba pestele. Se trage de pe foc si se acreste cu otet. Se serveste cu ardei iute si verdeata.