Parca pranzul fara ciorba nu e la fel de bun. Uite cum prepari o ciorba de praz cu carnati, un preparat economic si usor!
Ingrediente
2 bucati praz 2 carnati o ceapa un morcov 250 ml zeama de varza 2-3 cartofi 2 linguri ulei o legatura marar sare, optional
Mod de preparare:
- Prazul taiat rondele sau marunt se opareste intai cu apa clocotita. Se lasa la scurs si, intre timp, morcovul ras se caleste in ulei, alaturi de ceapa taiata marunt. Se adauga si prazul scurs si cartofii curatati si taiati cuburi.
- Se lasa 1-2 minute, se pune apa si se lasa la fiert 20 de minute. Se pun si carnatii in oala, odata cu zeama de varza si se lasa la fiert. La final, se pun mararul si sarea, dupa gust.
Sfaturi utile:
- Strecoara zeama de varza inainte sa o torni in ciorba si ai grija sa nu aiba impuritati. Gusta sa vezi cat este de sarata si nu mai adaga sare la ciorba, daca nu mai este nevoie.
- Foloseste carnaciori subtiri si afumati, sa capete un gust mai bun ciorba.
- Este bine sa adaugi la final mararul proaspat, dupa ce opresti focul.
S-ar putea sa-ti placa si:
Ciorba de cartofi cu afumatura
Supa-crema de ciuperci de post
Ciorba de perisoare dreasa cu ou