Ciorba de pui a la grec
250 minute
10 portii
Mediu
Ai pofta de o ciorba fierbinte la pranz? Incearca sa prepari acasa o ciorba de pui a la grec si serveste-o cu pofta, caci sigur va fi cea mai buna ciorba pe care ai mancat-o!
Ingrediente
un pui intreg (de cca 1,5 kg)
3 cepe medii
2 morcovi
o capatana telina (marime medie)
2 linguri ulei de masline
2 frunze de dafin
120 g orez
3 L apa
2 oua
150 g smantana
120 ml suc de lamaie
sare
Mod de preparare:
- Curata si pune la fiert in cei 3 L apa puiul intreg, alaturi de morcov, telina, foile de dafin, sare si una din cepe, taiate mare. Fierbe ingredientele la foc mic pentru 80-100 minute, pana ce carnea e patrunsa.
- In rastimp, toaca marunt celelalte 2 cepe si caleste-le in 2 linguri de ulei pana ce devin translucide. Strecoara toate ingredientele si lasa carnea sa se raceasca. Pune ceapa in supa, alaturi de orez, si lasa supa sa fiarba pentru ~40 de minute.
- In rastimp, taie carnea si, daca preferi, morcovul la dimensiunile dorite. Bate cele 2 oua cu zeama de lamaie si smantana. Adauga apoi, amestecand continuu, cate un polonic de supa fierbinte, pana ce temperatura compozitiei e apropiata de cea a supei.
- Toarna amestecul de oua, lamaie si smantana in oala de ciorba, amestecand energic. Adu carnea si morcovul inapoi in supa, las-o inca ~10 minute la foc mic si serveste-o cu marar tocat.
S-ar putea sa-ti placa si:
Ciorba de cartofi cu afumatura
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews