Ciorba de salata cu afumatura e poate cel mai bun pranz pe care il poti prepara si servi inca din primavara si tarziu, pana in toamna. Iese un deliciu ce garantat te va face sa-ti mai pui un castron!

Ingrediente

4 fire ceapa verde 2 cartofi medii 3 salate 1 morcov 300 g afumatura 500 ml bors 1 legatura leustean 1 lingura tarhon 250 g smantana grasa 2 galbenusuri sare
Mod de preparare:
  1. Desfa salata si spal-o, frunza cu frunza. Toac-o mare si las-o deoparte. Curata si taie cartofii si rade morcovul.
  2. Toaca ceapa verde marunt si caleste-o in 2 linguri de ulei, in oala de ciorba. Adauga apa (cca 1/2 din inaltimea vasului), apoi adauga frunzele de salata, legumele si afumatura si un praf generos de sare. Lasa ciorba sa fiarba pana cand cartofii sunt patrunsi.
  3. Adauga borsul si lasa ciorba sa mai dea o data in clocot. In rastimp, freaca smantana cu galbenusurile. Adauga cate un polonic de zeama de ciorba peste smantana si amesteca rapid, pana cand ridici temperatura compozitiei de smantana.
  4. Adauga toata smantana in oala cu ciorba si amesteca. Pune verdeturile deasupra si acopera ciorba de salata cu capac.



din aceeasi categorie