Ciorba de salata cu afumatura e poate cel mai bun pranz pe care il poti prepara si servi inca din primavara si tarziu, pana in toamna. Iese un deliciu ce garantat te va face sa-ti mai pui un castron!
Ingrediente
4 fire ceapa verde 2 cartofi medii 3 salate 1 morcov 300 g afumatura 500 ml bors 1 legatura leustean 1 lingura tarhon 250 g smantana grasa 2 galbenusuri sare
Mod de preparare:
- Desfa salata si spal-o, frunza cu frunza. Toac-o mare si las-o deoparte. Curata si taie cartofii si rade morcovul.
- Toaca ceapa verde marunt si caleste-o in 2 linguri de ulei, in oala de ciorba. Adauga apa (cca 1/2 din inaltimea vasului), apoi adauga frunzele de salata, legumele si afumatura si un praf generos de sare. Lasa ciorba sa fiarba pana cand cartofii sunt patrunsi.
- Adauga borsul si lasa ciorba sa mai dea o data in clocot. In rastimp, freaca smantana cu galbenusurile. Adauga cate un polonic de zeama de ciorba peste smantana si amesteca rapid, pana cand ridici temperatura compozitiei de smantana.
- Adauga toata smantana in oala cu ciorba si amesteca. Pune verdeturile deasupra si acopera ciorba de salata cu capac.