Ai mancat vreodata un bors de sfecla autentic, de sa iti vina sa mai ceri 3 portii? Daca nu, incearca reteta asta de ciorba ruseasca! Sigur nu te va dezamagi.
Ingrediente
250 g piept de vita 250 g piept de porc o sfecla mare 300 g varza 2 morcovi 2 cepe 3 rosii in bulion sucul unei lamai 2 foi dafin piper 1/2 legatura verdeata, dupa gust smantana pentru servit sare
Ingrediente pentru servit
sos de iaurt
Mod de preparare:
- Carnea taiata cubulete se pune la fiert in patru litri de apa si o lingura cu sare. Se lasa la foc mare pana ce da in clocot, se micsoreaza focul si se lasa la fiert domol 40 de minute.
- Apoi, se adauga cele doua foi de dafin si piper si se lasa pe foc pana ce carnea este fiarta.
- Intre timp, sfecla se taie cubulete si se amesteca cu sucul de lamaie. Se taie marunt si celelalte legume.
- Se pun toate legumele in oala, peste carne, si se mai lasa la fiert 20 de minute. Se pune verdeata si se serveste cu smantana.
S-ar putea sa-ti placa si:
Ciorba de cartofi cu afumatura