Ciulama de ciuperci cu usturoi
25 minute
4 portii
Usor
Ai pofta de o mancarica romaneasca traditionala? E musai sa mai faci o ciulama de ciuperci din cand in cand, pe care sa o servesti cu o mamaliga aburinda alaturi!
Ingrediente pentru ciulamaua de ciuperci
500 g ciuperci
o ceapa mare
3 catei usturoi
2 linguri ulei
Ingrediente pentru sosul bechamel
4 linguri unt
350 ml lapte
2 linguri de faina
sare
piper
2 linguri patrunjel tocat marunt
Mod de preparare:
1. Toaca ciupercile feliute, ceapa marunt si piseaza usturoiul.
2. Caleste ceapa cu usturoiul in 2 linguri de ulei, apoi adauga ciupercile si intoarce-le constant pana ce isi schimba culoarea.
3. Odata ce se schimba complet la culoare, da ciupercile deoparte.
4. Topeste untul si incorporeaza faina, apoi dilueaza continutul cu laptele. Potriveste de sare si piper, apoi adu sosul de ciulama peste ciuperci.
5. Serveste ciulamaua de ciuperci cu patrunjelul presarat deasupra si, optional, cu mamaliguta proaspata alaturi.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews