Ai gatit vreodata ciupercile la cuptor, cu usturoi? Sunt o masa rapida si usor de pregatit de oricine, mai ales ca in 30 de minute sunt gata de servit!
Ingrediente
10 ciuperci 100 g telemea 50 g unt 5 felii branza topita sau cascaval putin cimbru
Mod de preparare:
- Ciupercile se curata, li se indeparteaza piciorusul si se spala, apoi se sterg bine cu un prosop absorbant de bucatarie, ca sa nu mai aiba pic de apa pe ele.
- Se asaza intr-o tava unsa cu unt. Se repartizeaza telemeaua taiata cuburi si apoi se pune branza topita sau cascavalul.
- Se presara cimbru si se dau la cuptor 20 de minute. Se servesc cu cimbru deasupra.
Sfaturi utile:
✽ Curata si zdrobeste marunt doi, trei catei de usturoi pe care ii poti adauga in tava, odata cu branza. Usturoiul va da un gust mai placut ciupercilor gatite la cuptor.
✽ Serveste ciupercile calde, drept garnitura la o friptura de pasare sau cu o salata de sezon, din cruditati si muraturi.