Fie ca le mananci ca atare sau le servesti ca si garnitura, ciupercile sotate cu parmezan au o aroma deosebita si iti potolesc foamea usor.
Ingrediente
450 g ciuperci crimini 4 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt 4 linguri apa cimbru (ideal proaspat) 2 linguri smantana pentru gatit 3 linguri parmezan ras 1/2 legatura patrunjel sare piper
Mod de preparare:
1. Toaca ciupercile in functie de dimensiuni (daca sunt mari, taie-le in sfeturi, daca sunt medii in jumatati, daca sunt mici lasa-le intregi).
2. Intr-o tigaie sau wok topeste untul in uleiul de masline si soteaza ciupercile pentru 5-7 minute.
3. Adauga sarea, piperul, usturoiul tocat, cimbrul si mai lasa-le 30-60 secunde. Adauga apa si smantana pentru gatit, rade parmezan deasupra si adauga patrunjelul tocat marunt.
Vezi si alte retete cu ciuperci
Incearca si alte garnituri de legume