Incearca o reteta de clafoutis diferita de cea traditionala, care se face cu cirese. Varianta trimisa de Alexandru Filip, din Mehedinti, se prepara cu pere.
Ingrediente
750 g pere sucul de la o lamaie 2 linguri pesmet 250 g faina 20 g unt 100 g zahar 2 plicuri zahar vanilinat un praf sare 1/2 lingurita scortisoara 125 ml lapte 4 oua
Mod de preparare:
- Se curata perele, se taie sferturi care se golesc de samburi si casutele lor, apoi se taie felii si se stropesc cu sucul de lamaie. Cuptorul se incinge la 170°C, se unge o forma de tarta cu unt si se presara uniform pesmet pe fundul tavii. Se repartizeaza perele in tava.
- Se amesteca faina cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si scortisoara. Separat, laptele se amesteca bine cu ouale, apoi se inglobeaza in compozitia de faina. Se toarna compozitia deasupra feliilor de pere.
- Se coace tarta 40 de minute in cuptorul incins, se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza dupa preferinta.
Incearca si alte retete de clafoutis