Indiferent de anotimp, un clafoutis cu piersici e de nerefuzat. Prepara-l cu piersici proaspete, vara, si cu fructe din compot in anotimpul rece. Va iesi o prajitura la fel de usoara si gustoasa, indiferent de sezon.

Ingrediente

2-3 piersici 70 g faina 3 linguri g zahar 2 oua 200 ml lapte integral 2 linguri unt topit esenta vanilie un praf sare
Mod de preparare:
  1. Combina folosind mixerul sau blenderul toate ingredientele, cu exceptia piersicilor.
  2. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt, iar deasupra asaza piersicile taiate felii.
  3. Da tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 200 de grade, sau pana cand compozitia devine solida, iar prajitura se rumeneste.
  4. Serveste clafoutis cu piersici pudrata cu zahar. Optional, poti servi prajitura cu inghetata, frisca sau smantana alaturi.

Prajitura cu piersici, cocos si inghetata

Prajitura usoara cu piersici

Gem de piersici