Indiferent de anotimp, un clafoutis cu piersici e de nerefuzat. Prepara-l cu piersici proaspete, vara, si cu fructe din compot in anotimpul rece. Va iesi o prajitura la fel de usoara si gustoasa, indiferent de sezon.
Ingrediente
2-3 piersici 70 g faina 3 linguri g zahar 2 oua 200 ml lapte integral 2 linguri unt topit esenta vanilie un praf sare
Mod de preparare:
- Combina folosind mixerul sau blenderul toate ingredientele, cu exceptia piersicilor.
- Toarna compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt, iar deasupra asaza piersicile taiate felii.
- Da tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 200 de grade, sau pana cand compozitia devine solida, iar prajitura se rumeneste.
- Serveste clafoutis cu piersici pudrata cu zahar. Optional, poti servi prajitura cu inghetata, frisca sau smantana alaturi.
S-ar putea sa-ti placa:
Prajitura cu piersici, cocos si inghetata