Clafoutis de caise
70 minute
4 portii
Usor
Clafoutis de caise este o tarta aromata, cu o textura fina si pufoasa. Este un desert traditional francez foarte simplu de realizat.
Caisele pot fi inlocuite la preparare cu orice fructe de vara.
Ingrediente:
400 g branza de vaci
4 oua
80 g faina
100 g stafide aurii
150 g zahar pudra
4-5 caise foarte coapte
esenta de vanilie
Ingrediente pentru tava:
20 g unt
o lingura faina
Mod de preparare:
Branza de vaci se mixeaza cu galbenusurile si apoi se adauga faina si zaharul. Se amesteca bine, se adauga stafidele si esenta de vanilie.
Se bat albusurile si apoi spuma se incorporeaza usor in amestec. Se toarna aluatul in tava unsa cu unt si presarata cu faina si se pun jumatati de caise. Se da la cuptor pentru 40 de minute.
Mod de pastrare:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews