O portie de clatite americane pufoase e mai usor de obtinut decat ai fi crezut. Pentru a-i da putina savoare autohtona, aceasta reteta combina clatitele americane cu gutuile, fruct apreciat in bucataria traditionala romaneasca.

Ingrediente

2 gutui 200 g zahar 360 ml lapte 2 linguri unt un ou 130 g faina 2 lingurite praf de copt 1/4 lingurita scortisoara 1/4 lingurita ghimbir macinat sare unt pentru prajit

Ingrediente pentru servit

miere
Mod de preparare:

1. Gutuile curatate si taiate cuburi se pun la fiert cu 100 ml apa si zaharul.
2. Se acopera si se lasa la fiert circa 30-40 minute, adaugand apa daca scade prea tare. Apoi, gutuile fierte se mixeaza si se lasa piureul rezultat sa se raceasca.
3. In piureul de gutui racorit se adauga laptele, untul topit si oul. Se amesteca, apoi se pun faina, praful de copt, ghimbirul, scortisoara si sarea.
4. In unt topit se pun cu polonicul mici cantitati din aluat si se prajesc pe ambele parti.
Se pot servi cu miere.