Primesti oaspeti zilele acestea? Serveste-i cu niste clatite aperitiv umplute cu broccoli si un sos delicios de smantana, o gustare rece rapid si usor de facut!
Scapi repede de griji si te poti bucura de compania celor dragi, in loc sa pierzi jumatate de zi in bucatarie.
Ingrediente pentru aluatul de clatite
Ingrediente pentru umplutura
1. Bate oul cu un praf generos de sare pentru 2-3 minute. Adauga laptele si faina treptat, apoi incorporeaza uleiul si praful de copt.
2. Prajeste clatitele intr-o tigaie antiaderenta cu cateva picaturi de ulei pana ce se rumenesc pe ambele parti.
3. Ulterior, frige ceapa taiata fin cu usturoiul intr-o lingura de unt.
4. Dupa 1-2 minute adauga buchetelele de broccoli, toarna 3-4 linguri de apa si asaza capacul peste.
5. Lasa legumele sa se patrunda bine la abur, timp de 7-8 minute.
6. Scoate legumele si zdrobeste-le cu instrumentul pentru piure, apoi adauga smantana, sarea, piperul si patrunjelul tocat fin.
7. Umple clatitele cu sosul de broccoli astfel obtinut si serveste-le ca aperitiv rece.