Pufoase si aromate, cu o consistenta bogata, clatitele cu branza de vaci si stafide sunt cel mai bun mic dejun pe care il poti manca dis-de-dimineata, preparat de seara.
Ingrediente
500 g branza de vaci 100 g stafide 4 galbenusuri 4 linguri faina 2-3 linguri zahar (+/-, in functie de gust) 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu esenta vanilie
Mod de preparare:
- Bate branza de vaci cu galbenusurile, bicarbonatul, vanilia si zaharul, pana ce sunt bine incorporate.
- Adauga si stafidele, apoi amesteca bine. Formeaza clatitele cu branza de vaci, turnand cu un polonic direct in tigaie.
- Prajeste clatitele cate 1-2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
- Scoate-le si asaza-le intr-o tava termorezistenta si da-le la cuptor pentru 12-15 de minute, la 180 grade, sau pana cand devin pufoase. Serveste clatitele cu smantana si fructe sau dulceata alaturi.