Clatite cu ciuperci si cascaval
Clasicele clatite nu sunt doar un simplu desert, ci ele pot fi servite si ca aperitiv. Clatitele cu ciuperci si cascaval sunt satioase si sunt ideale pentru o gustare intre mese, sau pentru o cina rapida.
Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru umplutura
1. Mixeaza oul si laptele impreuna cu un praf de sare, apoi adauga faina pana obtii o consistenta ca de supa-crema. Prajeste clatitele intr-o tigaie antiaderenta.
2. Curata ciupercile si ceapa, apoi toaca-le marunt.
3. Pune ciupercile si ceapa la calit cu sare si piper intr-o lingura de ulei pentru 1-2 minute, pana se inmoaie. Dupa ce inchizi focul, adauga mararul taiat.
4. Imparte intre 2 sau mai multe clatite umplutura obtinuta, apoi rade cascaval peste aceasta.
5. Impatureste laturile clatitei, incat umplutura sa nu iasa, apoi ruleaz-o.
6. Pune clatitele intr-o tava, apoi rade inca putin cascaval pentru decor si presara putin oregano. Da tava la cuptor pentru 5-7 minute, pana ce cascavalul formeaza o crusta.
S-ar putea sa-ti placa si:
Clatite rapide si usoare: Cea mai buna metoda
Tort de clatite cu ciocolata si crema de zmeura