Desi poate parea ciudata combinatia, morcovii sunt deliciosi in clatite, mai ales cand se imbina cu aroma puternica a scortisoarei.

Ingrediente

180 g faina 1 lingurite praf de copt 1 lingurita scortisoara 3 linguri zahar brun 280 ml lapte 150 g morcovi 2 linguri stafide 1 ou 2 linguri ulei 1 praf de sare esenta de vanilie
Mod de preparare:

1. Da morcovul prin robotul de bucatarie sau rade-l pe razatoarea mica. Adauga laptele, oul, esenta de vanilie si stafidele.
2. Combina faina, praful de copt, zaharul, sarea si scortisoara. Amesteca ingredientele uscate cu morcovii folosind o spatula si adauga uleiul.
3. Prajeste clatitele cu morcovi rand pe rand, intr-o tigaie antiaderenta, punand un polonic mic de compozitie in centrul tigaii, fara a intinde aluatul.
4. Cand incep sa se formeze bule pe partea superioara, e momentul sa intorci clatita si sa o mai lasi 1-2 minute.
5. Serveste clatitele cu dulceata sau frisca si nuci maruntite.

Incearca si alte retete de clatite

Vezi si alte dulciuri rapide