Este greu sa le intram in gratii celor mici, insa aceasta reteta de clatite cu cartofi este ideala chiar si pentru cei mai mofturosi dintre ei.

 

Ingrediente pentru clatite

1/2 kg cartofi 25 g unt 70 ml lapte o lingura cu varf smantana 50 g faina 2 oua nucsoara sare ulei pentru prajit

Ingrediente pentru servit

sunca smantana sau iaurt ochiuri din oua de prepelita
Mod de preparare:
  1. Cartofii curatati se pun la fiert in apa rece cu sare. Se lasa mai mult, 30 de minute, sa fie bine fierti.
  2. Se scurg cartofii, se paseaza si se adauga untul. Apoi, se toarna laptele caldut si se asezoneaza cu nucsoara. Se lasa sa se racoreasca.
  3. Se adauga albusurile spuma, faina, smantana, se mixeaza, se pun galbenusurile si apoi se da amestecul la rece pentru 15 minute.
  4. Se incinge ulei in tigaie, se ia cu polonicul si se coace fiecare clatita cate 2 minute pe fiecare parte. Se aduc cu ochiuri, smantana sau iaurt si sunca taiata cat mai marunt.