Este greu sa le intram in gratii celor mici, insa aceasta reteta de clatite cu cartofi este ideala chiar si pentru cei mai mofturosi dintre ei.
Ingrediente pentru clatite
1/2 kg cartofi 25 g unt 70 ml lapte o lingura cu varf smantana 50 g faina 2 oua nucsoara sare ulei pentru prajit
Ingrediente pentru servit
sunca smantana sau iaurt ochiuri din oua de prepelita
Mod de preparare:
- Cartofii curatati se pun la fiert in apa rece cu sare. Se lasa mai mult, 30 de minute, sa fie bine fierti.
- Se scurg cartofii, se paseaza si se adauga untul. Apoi, se toarna laptele caldut si se asezoneaza cu nucsoara. Se lasa sa se racoreasca.
- Se adauga albusurile spuma, faina, smantana, se mixeaza, se pun galbenusurile si apoi se da amestecul la rece pentru 15 minute.
- Se incinge ulei in tigaie, se ia cu polonicul si se coace fiecare clatita cate 2 minute pe fiecare parte. Se aduc cu ochiuri, smantana sau iaurt si sunca taiata cat mai marunt.