Clatitele sunt acel dulce de casa de care pur si simplu ti se face dor din cand in cand. Iar cum posturile mari, cel al Pastelui si al Craciunului par adesea interminabile, trebuie sa ai si o reteta de clatite de post, care sa iti iasa atat de pufoase, incat sa nici nu faci diferenta dintre ele si cele de dulce!

Ingrediente

1 lingura zahar brun cooaja a 1/2 lamaie 200 ml lapte de migdale/soia/apa minerala 1/2 lingurita esenta vanilie 120 g faina 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu un praf sare 3 linguri ulei
Mod de preparare:

1. Combina zaharul, uleiul, coaja de lamaie, laptele vegetal (sau apa minerala) si esenta de vanilie.
2. Adauga faina combinata cu bicarbonatul de sodiu si un praf generos de sare.
3. Mixeaza ingredientele cu un tel de mana, pana ce obtii o compozitie densa dar uniforma, ce curge fluid.
4. Incinge tigaia de clatite si prajeste clatitele pe rand, turnand in tigaie cate un polonic de compozitie odata.
5. Intinde clatita cat mai bine si frige-o pentru 30-60 secunde pe fiecare parte.
6. Serveste clatitele de post cu crema de ciocolata sau cu gemul preferat, exact cum le-ai servi si pe cele de dulce.