Desert sau gustare, o portie de clatite la cuptor sunt foarte benefice celor cu afectiuni hepatice, dar nu numai lor.
Ingrediente pentru aluat
o cana apa minerala carbogazoasa o cana faina o lingura zahar 50 ml ulei de rapita o lingura zahar vanilinat un praf sare
Ingrediente pentru umplutura
400 g branza de vaci 3 linguri smantana degresata un plic zahar vanilinat un ou 100 g zahar
Ingrediente pentru servit
zahar pudra Pentru copt: 100 g unt
Mod de preparare:
- Toate ingredientele pentru aluat se amesteca foarte bine.
- Se toarna aluatul in tava mare de aragaz si se coace aproximativ 20 de minute, in functie de cuptor.
- Se amesteca branza cu smantana si cele doua tipuri de zahar. Aluatul copt se taie patrate care se umplu cu branza.
- Clatitele rulate astfel se asaza in tava de cuptor, se repartizeaza untul deasupra si se lasa la cuptor 20 de minute. Se servesc cu zahar pudra.