Clatitele nemtesti sunt un hibrid absolut delicios intre clatitele traditionale, cele subtiri pe care le pregatim pe plita, si gustoasele friganele pe care majoritatea le stim din copilarie. Clatitele nemtesti ies pufoase si aromate, sunt extrem de usor de facut si iti ocupa mai putin timp decat cele obisnuite.

Ingrediente

3 oua mari 170 ml lapte 80 g faina esenta vanilie un praf sare 3 linguri unt

Ingrediente pentru servire

1-2 linguri unt topit zeama de lamaie zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Intr-un blender sau robot de bucatarie, combina toate ingredientele si pulseaza cca 1 minut, pana ce aluatul e bine omogenizat.
  2. Incinge o tigaie de fonta si topeste 3 linguri de unt. Cand untul e incins, toarna tot aluatul in centrul tigaii.
  3. Dupa 1 minut, da tigaia la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 25-30 de minute, sau pana cand clatita se umfla mult si devine auriu inchis.
  4. Imediat ce scoti clatita, stropeste-o cu putin unt topit, zeama de lamaie si zahar pudra. Acesta e modul traditional de servire, insa clatitele nemtesti merg la fel de bine si cu fructe sau sos de ciocolata.

Clatite cu crema de cirese

Tort de clatite cu Nutella si alune de padure

Clatite la cuptor