Cu ciocolata, cu fructe si frisca sau cu gem; indiferent cu ce ai umple clatitele, cel mai important este modul in care le prepari, incat sa iasa pufoase, sa nu se intareasca si chiar sa fie atat de bune, incat sa nu aiba cand sa se intareasca! Cu reteta asta vei obtine clatite pufoase si aromate, cu gust bogat, de care cu greu te vei satura.
Ingrediente
Ingrediente pentru umplutura
1. Lasa toate ingredientele la temperatura camerei cu minim o ora inainte de a pregati clatitele.
2. Topeste untul, bate laptele cu apa, ouale, zaharul, vanilia si untul topit, apoi adauga faina treptat, pana obtii o consistenta densa, dar care curge fluid.
3. Prajeste clatitele intr-o tigaie antiaderenta cate 60-70 de secunde pe fiecare parte fara a mai adauga ulei, adauga umplutura preferata si ruleaza-le.
4. Poti pastra clatitele la temperatura camerei, acoperite cu capac, maxim 48 de ore.
Vezi si
Tort de clatite cu Nutella si alune de padure
Clatite cu morcovi si scortisoara
Tort de clatite cu ciocolata si crema de zmeura