Clatite thailandeze cu banane si ciocolata

180 minute
5 portii
Mediu

E poate unul din cele mai populare feluri de mancare servite ca street food in Thailanda! Uite cum prepari niste clatite thailandeze cu banane si ciocolata, sau roti, pe numele lor original, fara sa fii nevoit sa iesi din casa, daramite sa traversezi jumatate de glob pentru ele. 

Ingrediente pentru aluat

60 g unt 500 g faina 250 ml apa 1 ou mare 1 lingura zahar 2 linguri unt un praf generos sare

Ingrediente pentru umplutura/servit

banane feliate ciocolata topita/Nutella lapte condensat zahar
Mod de preparare:

1. Intr-un bol, combina apa cu sarea si zaharul, pana ce se dizolva complet. Adauga apoi oul si omogenizeaza.

2. Separat, raspandeste untul in faina cu degetele, pana obtii o faina cu micute cocoloase.

3. Combina cele doua compozitii si framanta aluatul de clatite thailandeze pentru 5-10 minute. Va ramane usor lipicios la atingere, insa n-ar trebui sa mai adere la maini in timpul framantarii, spre final. In caz contrar, mai pudreaza putin cate putina faina, pana atingi acest stadiu.

4. Lasa aluatul sa se odihneasca pentru 15 minute, apoi portioneaza-l in 10-11 bucati de cate 80-90 g fiecare. Cu cat ai o tigaie de clatite mai mare, cu atat vei face fiecare bucata de aluat mai mare.

5. Unge fiecare bucata de aluat cu ulei si apoi rontunjeste-le pe fiecare in parte. Da bilele de aluat pentru clatite thailandeze la frigider intr-o tava acoperita cu folie alimentara pentru 2-3 ore.

6. Scoate apoi aluatul si intinde cu mainile pe un blat de lucru fiecare bila de aluat in parte, astfel: Intai aplatizeaza aluatul cu degetele cat mai mult, apoi ridica de margini si indeparteaza-le putin cate putin, de jur-imprejur, pana obtii o foaie subtire, mai mare decat tigaia de clatite, deoarece se va strange.

7. Odata intinsa bine clatita, incinge putin tigaia de clatite si stropeste-o cu 1/2 lingura ulei.

8. Frige clatita in tigaia incinsa pana ce aproape se rumeneste, asaza in centrul sau feliile de banane si/sau Nutella, dupa gust.

9. Impatureste clatita ca pe un plic, catre centru, suprapunand putin maginile, apoi intoarce-o pentru o coacere uniforma.
10. Repeta procedeul pentru toate celelalte clatite ramase si serveste clatitele thailandeze proaspat pregatite, taiate cubulete mici, presarate cu lapte condensat sau cu sos de ciocolata.

S-ar putea sa-ti placa si: