Fileul de cod Alaska e unul din cele mai usoare tipuri de peste pe care le poti pregati rapid si este si economic. In maxim 40 de minute pregatesti 4 portii fara sa ai de-a face cu oase cand mananci sau in timpul prepararii.

Ingrediente

4 fileuri cod Alaska zeama a 1/2 lamaie 1 lingura unt 3 linguri ulei de masline sare piper
Mod de preparare:
  1. Lasa fileurile la dezghetat, daca e cazul, apoi trage-le la tigaie intr-o lingura de unt topit, pana ce se rumenesc usor.
  2. Separat, combina uleiul de masline cu zeama de lamaie, sare, piper si alte mirodenii, dupa gust.
  3. Asaza codul Alaska in tava si toarna sosul rezultat deasupra. Da tava la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu, pana ce se rumenesc si devin fragede. Serveste codul Alaska alaturi de garnitura preferata.

Somon glazurat

Paste gratinate cu ton

Briose cu somon