Nu exista Sambata Mortilor fara un platou de coliva traditionala, pentru a-i putea pomeni pe cei dragi, plecati dintre noi. Iata o reteta cu un succes garantat, pentru cea mai buna coliva pe care o poti face.
Ingrediente
1. Alege arpacasul (separa-l de impuritati) si da-l la fiert la foc mic, cu 3 L de apa si praful de sare.
2. Daca aragazul tau este pe gaz, intre cratita folosita si ochiul aragazului, asaza o tabla, incat cratita sa nu fie in contact direct cu flacara.
3. Amesteca periodic si gusta cand apa scade. Daca apa a scazut prea mult, insa arpacasul nu e inca fiert bine, mai adauga putina apa clocotita.
4. Dupa ce arpacasul a fiert, adauga zaharul si continua fierberea, amestecand bine pana ce zaharul s-a topit.
5. Adauga restul de ingrediente si acopera coliva cu folie de plastic si da-o la racit complet.
6. Dupa ce s-a racit, asaza coliva pe platouri si orneaz-o dupa gust, cu nuca de cocos/cacao/miez de nuca/ciocolata/bomboane colorate.