Ingrediente
1/2 conopida 50 g faina 50 g unt 500 ml lapte 2 cepe 80 g cascaval ras 2 linguri ulei 1 praf nucsoara sare piper 50 g seminte de dovleac
Mod de preparare:
1. Conopida rupta in mici buchetele se pune la fiert in apa cu 1 praf de sare in momentul in care apa da in clocot. Se lasa 10 minute si apoi se scurg.
2. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, untul se topeste, se pune faina, se lasa 5 minute si apoi amestecand se
pune laptele in fir subtire. Se obtine un sos alb mai gros care se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se trage de pe foc si se adauga cascavalul.
3. Se pun buchetelele intr-un vas de cuptor, se toarna sosul alb si se presara semintele de dovleac.
4. Se lasa la cuptor aproximativ 15 minute pana ce sosul este rumen auriu.