Daca ai cumparat prea multa carne de porc si nu o poti folosi in scurt timp, iata o reteta ce te poate ajuta sa o pastrezi un timp mai indelungat.
Reteta de conserve de carne la borcan a fost trimisa de Florentina Hij, din Suceava
Ingrediente
2 kg pulpa de porc afumata 2 kg muschi afumat 2 kg costita afumata 2 kg carnati afumati foi de dafin boabe de piper
Mod de preparare:
- Pulpa, muschiul, costita si carnatii se taie in bucati si se indeasa cu atentie sa nu se sfarame carnatii in borcane de 720 ml. In fiecare borcan se pun 1-2 boabe de piper si, optional, o foaie mica de dafin.
- Borcanele se inchid bine cu capace si se pun intr-un vas incapator, pe fundul caruia se asaza paie sau carpe. Se umple vasul cu apa pana deasupra borcanelor si se da la foc. Fierberea dureaza 3 ore, la foc potrivit, din momentul in care apa din vas incepe sa fiarba.
- Se scot apoi borcanele din vas si se pun la cald, intre paturi, ca pe conserve, dupa care se pun la pastrare intr-un loc racoros. Conserva este foarte buna si rece.