Sigur ai mancat in copilarie cornulete fragede, umplute cu gem, facute de bunici sau de mama. Iata o reteta usoara cu care poti sa iti amintesti de gustul copilariei.
Ingrediente
120 ml lapte 1 lingura drojdie uscata 2 linguri zahar 3 oua 1 galbenus 140 g unt 2 linguri smantana 550 g faina
Ingrediente pentru umplutura si decor
gem zahar pudra
Mod de preparare:
- Combina laptele incalzit cu drojdia, apoi lasa amestecul 5 minute, ca drojdia sa se activeze. Adauga untul topit, smantana, zaharul si ouale.
- Adauga faina in mai multe transe, incorporand-o treptat. Dupa ce obtii aluatul, framanta-l pe o suprafata pudrata cu faina pentru 4-5 minute.
- Odata obtinut un aluat elastic si fin, imparte-l in 4 bucati egale. Intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire si rotunda.
- Taie foaia in 8, taind intai aluatul in 4, sub forma de +, apoi jumatatile in optimi. Ar trebui sa obtii 8 triunghiuri similare ca dimensiune.
- Pune cate o lingurita de gem in capatul lat al triunghiului si ruleaza cornuletele catre varful ascutit al aluatului.
- Asaza cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-le la cald pentru 30 de minute, sau pana ce isi dubleaza volumul.
- Coace cornuletele cu gem la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru cca 15 minute, sau pana cand devin aurii. Pudreaza-le cu zahar imediat ce ies din cuptor. Urmand aceasta reteta obtii 32 cornulete.