Delicioase, preferatele copiilor, cornuletele cu mere sunt un desert rapid usor, perfect pentru petreceri sau o dupa-amiaza de duminica.

Ingrediente pentru aluat

480 ml apa calda 90 g lapte praf cat mai slab 1 pliculet drojdie uscata 50 g zahar 1/2 lingurita sare 120 g unt 1 ou faina cat cuprinde

Ingrediente pentru umplutura

100 g zahar brun scortisoara 3 linguri de unt topit 4-5 linguri nuca zdrobita 2 mere golden sau ionatan 1 galbenus ou
Mod de preparare:
  1. Amesteca apa calda cu laptele praf pana se dizolva, apoi adauga drojdia, zaharul, sarea, untul, oul si 300 g faina.
  2. Framanta aluatul, adaugand treptat faina, pana cand coca nu se mai lipeste de mana si devine fina.
  3. Acopera castronul si da-l la cald pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
  4. Dupa ce a crescut, intinde jumatate din cantitatea de aluat in forma de cerc (sau cat mai apropiata), cu ajutorul unui facalet.
  5. Folosind un cutit sau un feliator de pizza, imparte cercul in 16 „felii”.
  6. Amesteca zaharul brun cu scortisoara. Topeste untul si trece feliile de mar prin unt, apoi da-le deoparte.
  7. Pe fiecare felie de aluat presara putin zahar brun si scortisoara, cateva nuci mici, apoi pune o felie de mar in partea lata a triunghiului si ruleaza pentru a obtine cornulete cu mere.
  8. Procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat ramasa.
  9. Unge cornuletele cu un galbenus batut si presara putin zahar deasupra lor. Coace-le pentru 10-15 minute, sau pana devin rumene.