Delicioase, preferatele copiilor, cornuletele cu mere sunt un desert rapid usor, perfect pentru petreceri sau o dupa-amiaza de duminica.
Ingrediente pentru aluat
480 ml apa calda 90 g lapte praf cat mai slab 1 pliculet drojdie uscata 50 g zahar 1/2 lingurita sare 120 g unt 1 ou faina cat cuprinde
Ingrediente pentru umplutura
100 g zahar brun scortisoara 3 linguri de unt topit 4-5 linguri nuca zdrobita 2 mere golden sau ionatan 1 galbenus ou
Mod de preparare:
- Amesteca apa calda cu laptele praf pana se dizolva, apoi adauga drojdia, zaharul, sarea, untul, oul si 300 g faina.
- Framanta aluatul, adaugand treptat faina, pana cand coca nu se mai lipeste de mana si devine fina.
- Acopera castronul si da-l la cald pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
- Dupa ce a crescut, intinde jumatate din cantitatea de aluat in forma de cerc (sau cat mai apropiata), cu ajutorul unui facalet.
- Folosind un cutit sau un feliator de pizza, imparte cercul in 16 „felii”.
- Amesteca zaharul brun cu scortisoara. Topeste untul si trece feliile de mar prin unt, apoi da-le deoparte.
- Pe fiecare felie de aluat presara putin zahar brun si scortisoara, cateva nuci mici, apoi pune o felie de mar in partea lata a triunghiului si ruleaza pentru a obtine cornulete cu mere.
- Procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat ramasa.
- Unge cornuletele cu un galbenus batut si presara putin zahar deasupra lor. Coace-le pentru 10-15 minute, sau pana devin rumene.