Clasica si usor de facut chiar si pentru incepatori, cotletele de porc gatite la cuptor ies aromate si fragede. 

Ingrediente

4 cotlete cu os si sorici 2 crengute cimbru 2 linguri salvie uscata 4 linguri rozmarin uscat sare piper o lingura ulei

Ingrediente pentru garnitura

cartofi si morcovi
Mod de preparare:
  1. Uleiul se amesteca bine cu cimbrul, salvia si rozmarinul marunt tocate, sare si piper.
  2. Se unge bucata de carne cu acest amestec si se asaza in tava de cuptor.
  3. Se lasa la cuptor aproximativ 90 de minute. E gata cand, la verificare prin intepare, sucul carnii este alb si nu roz.
  4. Cu 30 de minute inainte de a fi gata, se pun in tava legumele fierte in prealabil, pentru garnitura.

Sfaturi utile

✽ Lasa cotletele nepreparate sa stea la temperatura camerei timp de 30 de minute dupa ce le-ai scos din frigider.

✽ Stropeste cotletele cu vin alb sec sau cu supa din carne pe masura ce se coc in cuptor. Asa vor fi mai fragede si mai gustoase.

Incearca si alte retete de friptura